Αστροβιολογία & Αϊνστάιν – Διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ιδρυμα Ευγενίδου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αστροβιολογία & Αϊνστάιν – Διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ιδρυμα Ευγενίδου [εικόνες]

Από αυτό το Σαββατοκύριακο, ένα μεγάλο ταξίδι στα βάθη του σύμπαντος. Με ενδιαφέροντα πειράματα και αφηγήσεις.

Πώς αναζητούμε μορφές ζωής στο αχανές σύμπαν; Πώς ταξιδεύουμε στο διάστημα; Τι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και τι αναζητούν οι ερευνητές; Πώς συνέβαλε ο Αϊνστάιν με την Θεωρία της σχετικότητας στις μελέτες για το σύμπαν;

Αστροβιολογία & Αϊνστάιν – Διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ιδρυμα Ευγενίδου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Μαρτίου η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου πραγματοποιεί ένα ταξίδι στα βάθη του σύμπαντος και δίνει απαντήσεις μέσα από πειράματα και δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα

12.30 – 13.10 Επίδειξη πειραμάτων: «Αστροβιολογία και διαστημικά ταξίδια» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)
Αυτή η επίδειξη πειραμάτων αρχίζει από το φαινόμενο της ζωής στη Γη και μελετά τους τρόπους αναζήτησης εξωγήινης ζωής με τη βοήθεια της επιστήμης. Είναι δυνατόν η ζωή να προέκυψε από μία «σούπα»; Μπορεί μια έκρηξη να δημιουργήσει νέες μορφές ζωής; Πώς μελετάμε το παρελθόν του σύμπαντος; Πώς ταξιδεύουμε στο διάστημα; Τηλεσκόπια, φασματοσκόπια και μικροσκόπια επιστρατεύονται για να εξετάσουν τη ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες του Γαλαξία.

Αστροβιολογία & Αϊνστάιν – Διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ιδρυμα Ευγενίδου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σημείωση: Συνδυάστε την επίδειξη πειραμάτων με την νέα Πλανηταριακή Παράσταση «Η Ζωή στο Σύμπαν» προκειμένου να μάθετε περισσότερα για την αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη.

16.30 – 17.15 Διαδραστική Αφήγηση: «Ο παράξενος κόσμος του Αλμπερτ Αϊνστάιν» (προτείνεται για παιδιά άνω των 13 ετών και ενήλικες)
Ολοι ακούσαμε πρόσφατα για τα βαρυτικά κύματα, τη σημαντική αυτή ανακάλυψη που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του κοινού για τον Αϊνστάιν και τη Θεωρία της σχετικότητας. Πώς όμως μπορούμε να καταλάβουμε τι πράγματι μας είπε ο Αϊνστάιν; Μέσα από μια διαδραστική αφήγηση που μας ταξιδεύει σε διάφορους σταθμούς της ζωής και του έργου του, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τα παράδοξα επιτεύγματα ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες στην ιστορία. Τα εφόδια σε αυτό το ταξίδι είναι απλά: ένα ψαλίδι, ένα φύλλο χαρτί, ένα μπαλόνι κι ένα σεντόνι!

Αστροβιολογία & Αϊνστάιν – Διαδραστική έκθεση για μικρούς και μεγάλους στο Ιδρυμα Ευγενίδου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Εκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το τρέιλερ της Διαδραστικής Εκθεσης

Η έκθεση
«Ματιές στο σύμπαν-Αστροβιολογία & Αϊνστάιν», διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας
Ιδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11), τηλ. 210 9469600
Ημέρες: από 12 Μαρτίου κάθε Σάββατο και Κυριακή
Ωρες: 12.30-13.10 (Επίδειξη πειραμάτων) και 16.30-17.15 (Διαδραστική αφήγηση)

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr. Επίσης οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ