Νταβούτογλου: Είμαι ενάντια σε κάθε περιορισμό στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου - iefimerida.gr

Νταβούτογλου: Είμαι ενάντια σε κάθε περιορισμό στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση της εφημερίδας «Zaman» επανέφερε στην επικαιρότητα τις ανησυχίες της Ευρώπης- και όχι μόνο- για τη φίμωση του Τύπου στην Τουρκία. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέμεινε όμως ότι δεν υπάρχει λόγος προβληματισμού.

Το ζήτημα της εφημερίδας, που τέθηκε υπό εισαγγελική εποπτεία προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στη γειτονική χώρα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός συζήτησης στις Βρυξέλλες. Αλλωστε, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Ματέο Ρέντσι απαίτησε να γίνει αναφορά στην ελευθεροτυπία στην Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου κορυφής, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν ανάμεσα στους ηγέτες που έθιξαν το ζήτημα στις συζητήσεις τους με τον Νταβούτογλου.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, υποστήριξε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που φοβούνται όλοι ότι συμβαίνει στη χώρα του.

«Η ελευθερία του λόγου είναι βασική μας αξία, αξία της τουρκικής δημοκρατίας», απάντησε, με τη συγκεκριμένη φράση του να σχολιάζεται με ιδιαίτερα ειρωνικές αναρτήσεις στο Twitter.

«Είμαι ενάντια σε οποιονδήποτε περιορισμό σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία των ΜΜΕ», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου. Μάλιστα, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση της «Zaman», τονίζοντας ότι επρόκειτο για καθαρά δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ