Φάιμαν: Είχαμε έντονη συζήτηση με Τσίπρα-Μέρκελ για τα hotspots - iefimerida.gr

Φάιμαν: Είχαμε έντονη συζήτηση με Τσίπρα-Μέρκελ για τα hotspots

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής και όσα ειπώθηκαν μέσα, αλλά και για την έντονη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Να τελειώσει η ιστορία στα Βαλκάνια και να τελειώσει η διαδικασία αυτής της οδού. Πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα και να κάνουμε συμφωνία με την Τουρκία.
Χωρίς τη σημερινή συνάντηση δεν θα είχαμε φτάσει στα αποτελέσματα που έχουμε φτάσει σήμερα. Αν καταφέρουμε να βρούμε μια συμφωνία τότε θα αποφασίσουμε και τις αλλαγές και θα κάνουμε συζητήσεις.
Τα ζητήματα είναι σοβαρά, είναι θέματα ελευθερίας στη χώρα αυτή, τα οποία αποτελούν κεφάλαια προς συζήτηση, θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Η Τουρκία έχει σοβαρά ζητήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του λόγου. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη κα Μέρκελ είχαμε μια έντονη συζήτηση. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των hotspots στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχουν τα hotspots, τα οποία δεν πρέπει απλά να λέγονται έτσι, αλλά και να είναι τέτοια. Όσο τα σύνορα ήταν ανοιχτά και ήξερε κάποιος πως σε τρεις μέρες θα ήταν στην Αυστρία τα πράγματα ήταν εύκολα, αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάιμαν Τσίπρας Μέρκελ σύνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ