Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεών του και απειλών κατά εισαγγελέως - iefimerida.gr

Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεών του και απειλών κατά εισαγγελέως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατσάνη περί παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της, με τη μορφή της απειλής, σχετικά με την υπόθεση που χειρίστηκε του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία την έβαλε στο αρχείο πριν από μερικές ημέρες, απάντησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν, παίζει τα ρέστα της», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στις καταγγελίες της εισαγγελέως που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα».

Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλους: «Η κα Τσατάκη παραδέχεται στην ανακοίνωσή της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψής της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντησή μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για να την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.
Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάκη».

Και κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης: «Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα η κα Τσατάκη κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη σχετικά με τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του «πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία και χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την άποψή του».

Σε άλλο σημείο της αναφοράς της η κυρία Τσατάκη σημειώνει:

«Περαιτέρω, την 22/11/2015 ημέρα Κυριακή και περί ώραν 11.30 πρωινήν, καθ' ο χρόνο εκινούμην με το υπηρεσιακό όχημα μετά το γραφείο, εδέχθην εις το κινητό μου τηλέφωνο δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει. Η απάντησή μου ήτο ότι ευρισκόμουν καθ' οδόν προς την οικία μου και ότι εντός ολίγων λεπτών θα ευρισκόμουν εκεί, από όπου και θα του τηλεφωνούσα η ίδια, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που "χειρίζομαι παράνομα" στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος.Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου... ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου... και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου».

Και η κυρία Τσατάνη στην αναφορά της καταλήγει: «Εις το σημείο τούτο σας αναφέρω ότι διά τις προαναφερθείσες επικοινωνίες του κ. αναπληρωτή υπουργού υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Να σημειωθεί ότι την 1η Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως για τον τρόπο χειρισμού της επίμαχης δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής είχε αποφανθεί ότι νόμιμως η κ. Τσατάνη είχε αναλάβει και χειριστεί την εν λόγω έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ