Πρώην καγκελάριος Αυστρίας: Βαρύ λάθος ότι δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη διάσκεψη της Βιέννης - iefimerida.gr

Πρώην καγκελάριος Αυστρίας: Βαρύ λάθος ότι δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη διάσκεψη της Βιέννης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως βαρύτατο σφάλμα χαρακτήρισε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν στη διάσκεψη της Βιέννης για τα δυτικά Βαλκάνια η Ελλάδα και η Γερμανία.

«Μία κυβέρνηση δεν πρέπει να αρνείται την πραγματικότητα», επεσήμανε ο Φραντς Βρανίτσκι, μιλώντας στην εφημερίδα Öesterreich, ενώ τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το άσυλο, τις μεμονωμένες ενέργειες και τη στάση του ενός απέναντι στον άλλον «είναι σε κάθε περίπτωση ανησυχητικές και ας ελπίσουμε πως δεν θα γίνουν επικίνδυνες».

Ο Βρανίτσκι, που διετέλεσε καγκελάριος της Αυστρίας έως το 1997, θεωρείται μεγάλος φίλος της Ελλάδας, ενώ εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχει σπίτι στην Ιεράπετρα, όπου περνά αρκετούς μήνες κάθε χρόνο.

«Λόγω της έλλειψης αλληλεγγύης, την οποία βιώνουμε αυτή την εποχή, θα τρίζουν τα κόκαλα των πατέρων της ίδρυσης της ΕΕ, η οποία θα έπρεπε να είναι ένα εγχείρημα ειρήνης, που θα αποτρέπει τον πόλεμο στην εποχή μας. Τώρα βροντάει από όλες τις πλευρές. Με τη σημερινή αντίληψή τους οι χώρες της ΕΕ δεν πρόκειται να βρουν βιώσιμη λύση στο προσφυγικό ζήτημα», δήλωσε στη συνέντευξή του.

Στο ερώτημα για το τι μπορεί να κάνει η ΕΕ, απάντησε ότι αρχάς απαιτείται κοινή γραμμή, ενώ εάν κάποιος θέλει πραγματικά να λύσει το πρόβλημα, πρέπει να καταπολεμήσει τις αιτίες της φυγής των ανθρώπων. «Φυσικά οι άνθρωποι από το Πακιστάν ή από το Μαρόκο δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο, όμως στη Συρία και στο Ιράκ ο κίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος είναι αιτία της φυγής», πρόσθεσε.

Κατά την άποψή του, τις διαστρεβλώσεις που προέκυψαν μέσα από «τον Αραβικό Χειμώνα - γιατί δεν ήταν Αραβική Άνοιξη», μπορούν να λύσουν μόνον οι μεγάλες δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, και «παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις για τη ρωσική στάση και για το παρελθόν των ΗΠΑ, δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς αυτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ