Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε απείλησε να ρίξει μπουνιά σε δημοσιογράφο -Τον ρώτησε αν θα παραιτηθεί - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε απείλησε να ρίξει μπουνιά σε δημοσιογράφο -Τον ρώτησε αν θα παραιτηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν είναι 92 ετών. Μπορεί ακόμη να απειλεί ότι θα γρονθοκοπήσει κάποιον. Ή τουλάχιστον, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ποια ήταν η φράση που εκνεύρισε τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε; Η, αυτονόητη λόγω ηλικίας, ερώτηση δημοσιογράφου για το αν σκοπεύει να αποσυρθεί. «Θέλεις να σε ρίξω με μπουνιά στο πάτωμα για να καταλάβεις ότι είμαι ακόμη εδώ;», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Γιατί να βρω ''διάδοχο'' όταν είμαι ακλόμη εδώ; Γιατί θέλετε έναν διάδοχο;», συνέχισε ο Μουγκάμπε, ο οποίος είναι ηγέτης της χώρας από την ίδρυσή της, το 1980. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν προετοιμάζει ως διάδοχο τη φιλόδοξη σύζυγό του, Γκρέις.

«Προετοιμασία ενός διάδοχου; Είναι κληρονομιά;», ρώτησε. «Σε ένα δημοκρατικό κόμμα δεν θες να τοποθετούνται οι ηγέτες με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να γίνει σωστά. Η διαδοχή δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά ο 92χρονος υπερασπίστηκε την είσοδο της συζύγου στην πολιτική και επέκρινε εκείνους που την κακολογούν. Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε την αποπομπή του υπουργού Κρις Μουτσβάνγκουα και αρκετών αξιωματούχων από το κόμμα, με την κατηγορία της έλλειψης σεβασμού απέναντι στην πρώτη κυρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρόμπερτ Μουγκάμπε Ζιμπάμπουε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ