Ανησυχία των ΗΠΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία -Καλούν την Αγκυρα να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες - iefimerida.gr

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία -Καλούν την Αγκυρα να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη ανησυχία για τη στοχοποίηση των ΜΜΕ και άλλων επικριτών της κυβέρνησης στην Τουρκία εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον κατήγγειλε την απόφαση να τεθεί υπό δικαστική εποπτεία η εφημερίδα Zaman, ενώ παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου και τις δημοκρατικές αξίες.

«Το εκλαμβάνουμε ως μια ακόμη σε μια σειρά ανησυχητικών δικαστικών και αστυνομικών ενεργειών τις οποίες έκανε η τουρκική κυβέρνηση στοχοθετώντας μέσα ενημέρωσης και άλλους που την επικρίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι.

Ο ίδιος, κάλεσε τις τουρκικές αρχές να «εγγυηθούν ότι οι ενέργειές τους τηρούν τις οικουμενικές δημοκρατικές αξίες που είναι εγγεγραμμένες στο σύνταγμά τους, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης και ειδικά η ελευθερία του Τύπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τουρκία Zaman
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ