Σουηδός πρωθυπουργός: Οι Βρυξέλλες πρέπει να βοηθήσουν την Αθήνα στο προσφυγικό - iefimerida.gr

Σουηδός πρωθυπουργός: Οι Βρυξέλλες πρέπει να βοηθήσουν την Αθήνα στο προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να διαχειριστεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην χώρα και να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι τα κράτη μέλη μπορούν να συνεργαστούν αλλά και να σώσουν το μέλλον της Ένωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εάν δεν καταφέρουμε να διαχειριστούμε όλο αυτό, στην πραγματικότητα θέτουμε σε κίνδυνο την συνεργασία (μεταξύ των κρατών μελών) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα» επισήμανε ο Λεβέν μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Σουηδίας, όπως έγραψε η εφημερίδα The Local.

Ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης προέτρεψε επίσης την Τουρκία «να κάνει περισσότερα» βάσει των όσων προβλέπει η συμφωνία που σύναψε με την ΕΕ τον Νοέμβριο του 2015, ώστε να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφαν Λεβέν Σουηδία πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ