Φέσσας: Ο Τσίπρας πρέπει να αλλάξει πολλούς υπουργούς για να έρθουν επενδύσεις - iefimerida.gr

Φέσσας: Ο Τσίπρας πρέπει να αλλάξει πολλούς υπουργούς για να έρθουν επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερους κατηρτισμένους αξιωματούχους για να καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις και να μπει η οικονομία σε πιο στέρες βάσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι περισσότεροι έλληνες υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν με τεχνικές γνώσεις, διαφορετικά η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας και να αποκατασήσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Ούτε η ιδεολογία, ούτε η εμπειρία των ανθρώπων σε αυτήν την κυβέρνηση θα βοηθήσει τη μετάβαση αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας σε συνέντευξή του την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο κ. Φέσσας προσθέτει ότι αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κάποιο βαθμό ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, οι αποφάσεις των υπουργών του έχουν στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα το οποίο απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καναδική Eldorado Gold Corp. «Πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα», δηλώνει στο πρακτορείο. «Η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Σημειώνει παράλληλα ότι νέες εκλογές δεν θα αποτελούσαν λύση για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

«Η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα», αναφέρει. «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είναι οι βασικές προκλήσεις μπροστά μας. Όσο χρησιμοποιούν στελέχη και βάζουν επικεφαλής ανθρώπους που γνωρίζουν πώς θα προχωρήσει αυτή η εφαρμογή δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φεσσας ΣΕΒ Bloomberg επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ