Αλβανία: Δεν θα χτίσουμε τείχη, αλλά δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα - iefimerida.gr

Αλβανία: Δεν θα χτίσουμε τείχη, αλλά δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Αλβανία είναι μία μικρή χώρα, αλλά ποτέ δεν απέφυγε τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της».

Αυτό δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για να συμπληρώσει: «Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, αλλά εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου. Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν είναι μια πρόκληση της Ελλάδας ή της Ιταλίας, ακόμη λιγότερο της Αλβανίας».

Ο κ. Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψή της στα Τίρανα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι ταξίδεψε, χθες το απόγευμα, για την Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, για να συζητήσουν γύρω από ένα κοινό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μεταναστευτικές ροές κατευθυνθούν από Ελλάδα στην Αλβανία και καταλήξουν στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλβανία Έντι Ράμα σύνορα πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ