Σόιμπλε: Ο Πούτιν φοβάται το μοντέλο της Ευρώπης γι' αυτό θέλει να μας διχάσει - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Ο Πούτιν φοβάται το μοντέλο της Ευρώπης γι' αυτό θέλει να μας διχάσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποδυναμώσει και να διχάσει την Ευρώπη προσπαθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως υποστήριξε ο Σόιμπλε, ο Πρόεδρος της Ρωσίας φοβάται το κοινωνικό και δημοκρατικό μοντέλο της Γηραιάς Ήπειρου.

Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ που ανησυχεί τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά η «ήπια ισχύς» της Ευρώπης που προσεγγίζει τα σύνορα της Ρωσίας.

«Για αυτό ακριβώς (ο Πούτιν) προσπαθεί να αποδυναμώσει την Ευρώπη, με το να μας διχάζει και να μας δελεάζει να σκεφτόμαστε μόνο υπό στενούς εθνικούς όρους. Εμείς δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του» τόνισε ο Σόιμπλε σε μία εκδήλωση στο London School of Economics κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ