Λα Ρεπούμπλικα και Λα Στάμπα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα - iefimerida.gr

Λα Ρεπούμπλικα και Λα Στάμπα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή αριστερή εφημερίδα της Ιταλίας, «Λα Ρεπούμπλικα» και η Λα Στάμπα, η αντίστοιχη παρουσία της οικογένειας Ανιέλι στον έντυπο τύπο αποφάσισαν την συγχώνευση τους με σκοπό να δημιουργήσουν έναν ειδησιογραφικό όμιλο που φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει όχι μόνο στην ιταλική, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως ανακοίνωσαν οι μητρικές εταιρείες των δυο εντύπων, CIR και FiatChrysler, αντίστοιχα, η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνιου με τους δυο τίτλους να διατηρούνται, ενώ για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα υπάρξει πιλοτικά ένα κοινό, συνοπτικό, ενημερωτικό email από τα δυο έντυπα που θα αποστέλλεται σε μια κοινή βάση παραληπτών.
Η Λα Ρεπούμπλικα, με βάση την Ρώμη, ιδρύθηκε το 1976 και θεωρείται ότι εκφράζει αριστερές θέσεις, ενώ η Λα Στάμπα, με βάση το Τορίνο, που ιδρύθηκε το 1876, θεωρείται η φωνή της οικογένειας Ανιέλι, μεγιστάνες της Ιταλίας και ιδρυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat.
Συνδυαστικά, οι δυο δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως δήλωσαν στελέχη της CIR, είχαν τζίρο για το 2015, 750 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ