Η παραίτηση Αβραμόπουλου φέρνει την Έλενα Κουντουρά στη Βουλή - iefimerida.gr

Η παραίτηση Αβραμόπουλου φέρνει την Έλενα Κουντουρά στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να βάλει μη-κοινοβουλευτικά στελέχη στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα, φέρνοντας στη θέση του στη Βουλή την κυρία Έλενα Κουντουρά ή τον Γιώργο Αλογοσκούφη στην περίπτωση που η πρώτη αρνηθεί την έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το όνομα του κ. Αβραμόπουλου έχει «κλείσει» για το υπουργείο Άμυνας, όπου θα αντικαταστήσει τον Πάνο Μπεγλίτη. Ωστόσο, για να τηρηθεί η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα τοποθετήσει βουλευτές στην νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Η παραίτησή Αβραμόπουλου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της κυρίας Έλενας Κουντουρά στην Βουλή.

Στην περίπτωση όμως που η κ. Κουντουρά αρνηθεί την έδρα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, τότε ο δεύτερος επιλαχών είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος στις εκλογές του 2009 απέτυχε να επανεκλεγεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλογοσκούφης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική και την επιστροφή του στην πανεπιστημιακή δραστηριότητα, αφού είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ