Μίχαλος για πρόσφυγες: Η κυβέρνηση να διεκδικήσει από την Ε.Ε. πρόσθετα κονδύλια για υποδομές - iefimerida.gr

Μίχαλος για πρόσφυγες: Η κυβέρνηση να διεκδικήσει από την Ε.Ε. πρόσθετα κονδύλια για υποδομές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διεκδίκηση πρόσθετων κοινοτικών κονδυλίων για την ενίσχυση της χώρας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, «η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους εταίρους της ότι οι πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν προοπτική μιας καλής ζωής και αυτό δημιουργεί ανάγκες στέγασης, τροφής, περίθαλψης, εκπαίδευσης και, βέβαια, απασχόλησης.

Σημειώνει ότι και από τη δική της πλευρά η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να εκπονήσει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, τόσο για τον αριθμό των προσφύγων που μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας, όσο και για τις αναγκαίες ενισχύσεις που θα πρέπει να απαιτήσει η χώρα από την Ε.Ε. για τη δημιουργία όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, και εκείνων που θα παραμείνουν επί μακρόν στη χώρα και εκείνων που θα μετεγκατασταθούν.

Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτούνται σημαντικά κονδύλια για τη δημιουργία υποδομών όπως κτηριακές εγκαταστάσεις και απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να επιχορηγηθούν με πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση και στην ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς θα ενεργοποιήσει ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, που ως γνωστόν, απασχολεί περί τα 150 επαγγέλματα, ενώ ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει και άλλους κλάδους επαγγελμάτων σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως το εμπόριο, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, η εκπαίδευση, η περίθαλψη κλπ., ενισχύοντας γενικότερα την απασχόληση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ