Ξεκινά από σήμερα η εποχή Παπαδήμου - iefimerida.gr

Ξεκινά από σήμερα η εποχή Παπαδήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 4 και όχι στις 2 το μεσημέρι θα γυρίσει επιτέλους η Ελλάδα σελίδα και θα αποκτήσει, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις που προκάλεσαν νευρική κρίση στο εσωτερικό και το εξωτερικό, νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Η αναβολή της ορκωμοσίας οφείλεται σε εμπλοκή της τελευταίας στιγμής με τα ονόματα των υπουργών.

Στις χτεσινές του δηλώσεις, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας περιέγραψε την κρίσιμη αποστολή της κυβέρνησης του που είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας και το κούρεμα του χρέους κατά 50%, όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 26 Οκτωβρίου αλλά και η εφαρμογή της μεταρρυθμίσεων που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι το προαπαιτούμενο για να πετύχει η νέα κυβέρνηση την αποστολή της είναι να υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση και κάλεσε όλους να συμβάλλουν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτήρισε μεταβατική την κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία διαξγωγής των εκλογών, παρότι παραδέχτηκε ότι ισχύει το πλαίσιο που συμφώνησαν οι Παπανδρέου-Σαμαράς την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Τη νέα κυβέρνηση στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ενώ στήριξη θα δώσει και η Δημοκρατική Συμμαχία χωρίς ωστόσο να συμμετέχει.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ορισμένα υπουργεία θα παραμείνουν ως έχουν, με υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα συμμετάσχει με μη κοινοβουλευτικά στελέχη μεν αλλά πρώτης γραμμής, όπως οι δύο αντιπρόεδροι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ