Στρατιωτικές ασκήσεις στη Βουλγαρία -Φοβούνται μην περνούν από εκεί οι πρόσφυγες - iefimerida.gr

Στρατιωτικές ασκήσεις στη Βουλγαρία -Φοβούνται μην περνούν από εκεί οι πρόσφυγες

AFP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορά της με την Ελλάδα και τη FYROM, προχωράει η Βουλγαρία, προκειμένου να αξιολογηθεί η ετοιμότητα της χώρας στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης της μεταναστευτικής πίεσης.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μποϊκο Μπορίσοφ, οι ασκήσεις θα γίνουν από κοινού με την αστυνομία και «στόχος είναι να καθησυχαστούν οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στα σύνορα ότι η χώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Είχε προηγηθεί απόφαση του βουλγαρικού κοινοβούλιου που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα προς συνδρομή της συνοριοφυλακής για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών. Αξιωματικοί του στρατού, πάντως, προσφέρουν ήδη επικουρικά «λογιστική υποστήριξη» στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα με την Τουρκία, σε τμήμα των οποίων η Σόφια έχει υψώσει ήδη μεταλλικό φράχτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ