Πώς οι πρόσφυγες θα συμμετάσχουν σήμερα στη γιορτή που θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Πώς οι πρόσφυγες θα συμμετάσχουν σήμερα στη γιορτή που θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσικνοπέμπτη σήμερα και για 7η χρονιά διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους Ποδηλατικό Καρναβάλι με κύριο θέμα «Είμαστε Όλοι Μετανάστες/ριες! Πετάλι Χωρίς Σύνορα».

Μία διοργάνωση που παντρεύει την παράδοση του Καρναβαλιού με την χαρά του ποδηλάτου.
Σε αυτή την παρέλαση, Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο Πόλεμος, η Φτώχεια, η Ανεργία, η Περιβαλλοντική καταστροφή, που θα ηγείται της ποδηλατικής παρέλασης των προσφύγων, πάνω σε ένα δίτροχο άρμα γεμάτο με πολεμοφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πώς οι πρόσφυγες θα συμμετάσχουν σήμερα στη γιορτή που θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 0

Τα συρματοπλέγματα του Εβρου στην Αριστοτέλους
Τα Ποδηλατικά Άρματα που έπονται θα είναι αφιερωμένα στους τόπους διέλευσης των προσφύγων, θα απεικονίζουν σκηνές από την Ειδομένη και τα συρματοπλέγματα στον Έβρο, ως και τα παράλια της Λέσβου, με κεντρικό άρμα τη βάρκα ενός ψαρά σε υπερυψωμένη θέση, σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσπάθειας των κατοίκων των νησιών και των εθελοντών από άλλες χώρες να υποδεχτούν τους μετανάστες. Επιπλέον θα ακολουθεί μια γιγάντια βαλίτσα με τους προορισμούς της μετανάστευσης.

Πώς οι πρόσφυγες θα συμμετάσχουν σήμερα στη γιορτή που θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος είμαστε όλοι μετανάστες και κάνουμε πετάλι χωρίς σύνορα!
«Με τη βαλίτσα μας στην πλάτη και τις πολύχρωμες σημαίες των χωρών γινόμαστε: Σύριοι, Μαροκινές, Ιρακινοί, Αφγανές, Κούρδοι, Παλαιστίνιες, Λίβυοι, Αλγερινές, Πορτογάλοι, Ισπανίδες, Κενυάτες, Νιγηριανές, Μεξικανοί, Αλβανίδες, Ιρλανδοί, Χιλιανές, Αργεντινοί, Τυνήσιες, Πολωνοί, Ουκρανές, Βούλγαροι, Ρουμάνες, Τούρκοι, Κολομβιανές, Βραζιλιάνοι, Κύπριες, Έλληνες, Ελληνίδες και ταξιδεύουμε κόντρα σε πολέμους, ρατσισμό, κρίση, ανεργία, περιβαλλοντικές καταστροφές, φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαχωρισμό, κάνοντας ολόκληρο τον κόσμο μια πατρίδα».

Λήξη με πάρτι και καύση του βασιλιά καρνάβαλου
Μετά την παρέλαση ακολουθεί το EPIC πάρτι στις 11μμ, με ελεύθερη είσοδο για τους ποδηλάτες που θα συμμετέχουν στην παρέλαση και μειωμένες τιμές στα ποτά, στον πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη), με πολύ μουσική, χορό, DJ set, προβολές, δρώμενα, άφθονο ποτό, φαγητό, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ