Η «ταρίφα» των Σκοπιανών για να περάσουν πρόσφυγες από τα σύνορα - iefimerida.gr

Η «ταρίφα» των Σκοπιανών για να περάσουν πρόσφυγες από τα σύνορα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και οι αρχές της ΠΓΔΜ περιμένουν ευρωπαϊκή λύση για τα σύνορα, σκοπιανοί έχουν στήσει «μαύρη αγορά» προκειμένου να περάσουν παράνομα πρόσφυγες στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντ1, η «ταρίφα» των Σκοπιανών, ανέρχεται σε 500 ευρώ, όπως οι ίδιοι οι πρόσφυγες καταγγέλλουν. Σύμφωνα με τον Ant1, έχουν αρχίσει να τους προσεγγίζουν Σκοπιανοί, οι οποίοι με 500 ευρώ τους μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό των Σκοπίων και από εκεί με ακόμα 200 ευρώ τους μεταφέρουν στην Σερβία.

Δηλαδή με 700 ευρώ μία οικογένεια μπορεί να φύγει από την Ειδομένη και να φτάσει παράνομα στην Σερβία, για να συνεχίσει από εκεί το ταξίδι της για την Βόρεια Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ