Ετοιμη να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες δηλώνει η Τουρκία - iefimerida.gr

Ετοιμη να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες δηλώνει η Τουρκία

  Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να υπογράψει με δεκατέσσερις χώρες μια συμφωνία επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών, ώστε να επιβραδυνθεί η ροή των αναχωρήσεων από τις ακτές της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Άγκυρα πρότεινε να συνάψει μια τέτοια συμφωνία «με 14 χώρες που βρίσκονται στην πηγή των άτακτων μεταναστεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

«Η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών μπορεί να εξεταστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τις χώρες αυτές έπειτα από συζητήσεις», διευκρίνισε κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Είναι εκτός συζήτησης να σταματήσουν αμέσως οι άτακτες μεταναστεύσεις. Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί», επέμεινε ο Μπιλγκίτς, «όμως χρειαζόμαστε χρόνο και να αγωνισθούμε αποφασιστικά (εναντίον αυτού του φαινομένου)».

Ο Μπιλγκίτς διαβεβαίωσε πως οι ροές των μεταναστών «μειώθηκαν σημαντικά» από την αρχή της χρονιάς, προσθέτοντας πως η χώρα του σταμάτησε 24.000 επίδοξους μετανάστες και συνέλαβε 93 διακινητές από την 1η Ιανουαρίου έως την 15η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία μετανάστες ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ