Reuters: Πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας ζουν μέσα στη βρωμιά, παλεύουν με το κρύο και την πείνα - iefimerida.gr

Reuters: Πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας ζουν μέσα στη βρωμιά, παλεύουν με το κρύο και την πείνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μοχάμεντ Ασίφ και η οικογένειά του δεν έχουν φαγητό να φάνε, ούτε κατάλυμα. Σπίτι τους, προς το παρόν, είναι μία χοντρή πράσινη κουβέρτα, απλωμένη στην πλατεία Βικτωρίας.

Το Reuters βρέθηκε εκεί και περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, με τους πρόσφυγες που έχουν «πλημμυρίσει» την πλατεία.

Ο Ασίφ, αν και 43 ετών δείχνει 20 χρόνια μεγαλύτερος. Είναι ένας από τους χιλιάδες Αφγανούς που έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα, με τις ελπίδες τους να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη να έχουν γκρεμιστεί μετά από το κλείσιμο των συνόρων.

«Είμαστε απελπισμένοι. Φύγαμε από το Αφγανιστάν γιατί είμαστε Χαζάροι και οι Ταλιμπάν απειλούσαν να μας σκοτώσουν, ολόκληρη την οικογένειά μου. Τι θα κάνουμε τώρα;», είπε στο Reuters. Οι περισσότεροι από τους Αφγανούς που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας είναι Χαζάροι, μία εθνική μειονότητα που έχει υποστεί διώξεις και διακρίσεις στο Αφγανιστάν, με χιλιάδες να έχουν σφαγιαστεί από τους Ταλιμπάν τη δεκαετία του '90.

Καταγράφοντας την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, το Reuters σημειώνει ότι η «ελληνική πολιτεία είναι ξεκάθαρα απούσα από τη Βικτωρία, κάποτε μία αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας που πλέον έχει βυθιστεί στην ανυποληψία», ενώ περιγράφει το πώς ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πλατεία Βικτωρίας πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ