Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati - iefimerida.gr

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την Πόρσε, την Μπέντλεϊ και την Τζάγκουαρ σειρά είχε ο ιταλικός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, Maserati, να παρουσιάσει την δική της εκδοχή στην κατηγορία των τετρακίνητων, τζιπ οχημάτων.

Το πολυαναμενόμενο «Levante» παρουσιάστηκε σήμερα στο διάσημο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τον επικεφαλής της Μαζερατι, Harald Wester, να τονίζει ότι «φέρνει κάτι καινούργιο και δυναμικό σε ένα κατά τα άλλα ξεθωριασμένο, κουρασμένο και ξεπερασμένο τοπίο».

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 0


Και όντως, η νέα Μαζεράτι εντυπωσιάζει από την εμφάνιση της και μόνο, αφού οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν επιτύχει σε ότι πονοκεφαλιάζει τους άλλους σχεδιαστές των αντιπάλων της, πως να δημιουργήσουν ένα σπορ SUV όχημα, χωρίς να φαίνεται βαρύ, ογκώδες, ή άχαρο.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 1


Η Levante φορά ένα V6 κινητήρα, με διπλό τούρμπο και 430 ίππους, ενώ σε κάποιες αγορές θα διατίθεται και ένας κινητήρας ντίζελ ισχύος 275 ίππων. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω ενός 8ταχυτου κιβωτίου, ενώ θα μπορεί να καλύψει τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 2


Η Levante, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, έχει πλήρεις εκτός δρόμου δυνατότητες, ενώ έχει και το χαμηλότερο κέντρο βάρους στην κατηγορία του.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 3


Το νέο τετρακίνητο όχημα μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με τα άλλα μοντέλα της γκάμας της Μαζεράτι, όπως είναι η χαρακτηριστική μάσκα που φιλοξενεί την Τρίαινα-σήμα κατατεθέν της ιταλικής μάρκας, τα χωρίς πλαίσιο παράθυρα και οι τρεις αεραγωγοί στο πλάι που έχουν σχεδόν όλα τα μοντέλα της.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 4


Το πενταθέσιο εσωτερικό της δανείζεται αρκετά μέρη από την τετράθυρη ναυαρχίδα Quattroporte, ενώ ξεχωριστά είναι τα δερμάτινα καθίσματα του τζιπ με μεταξωτές λεπτομέρειες από τον οίκο Zegna.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 5


Το Levante θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Μάιο, ενώ στην Ελλάδα θα φτάσει στις αρχές του καλοκαιριού. Η τιμή του αυτή την στιγμή στην Ελβετία όπου και παρουσιάστηκε υπολογίζεται στα 76.000 φράγκα (70.000 ευρώ), ενώ φιλοδοξεί να απορροφήσει και αυτή ένα σημαντικό μερίδιο από μια αγορά που τα τελευταία 5 χρόνια έχει γνωρίσει αύξηση της τάξεως του 50%.

Νέα άφιξη στην κατηγορία των SUVs, το Levante από την Maserati | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ