Φίλης απαντά σε Ανθιμο: Δεν σχεδιάζονται θρησκευτικοί διωγμοί - iefimerida.gr

Φίλης απαντά σε Ανθιμο: Δεν σχεδιάζονται θρησκευτικοί διωγμοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αστήρικτους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου καθώς για αναίτια και άστοχη επίθεση κατά του υπουργείου Παιδείας, κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, με αφορμή την εγκύκλιο για τις επισκέψεις εξωσχολικών προσώπων στις σχολικές μονάδες.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: «O Παναγιώτατος έπρεπε να είναι προσεκτικότερος. Εσφαλμένη ενημέρωση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Αρκούσε μια απλή ανάγνωση της εγκυκλίου από τον ίδιο και όχι «μου είπαν» και «άκουσα».

Η εγκύκλιος δεν αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο. Αντιθέτως θέτει γενικούς κανόνες, ώστε το σχολείο να μην μετατραπεί σε θέατρο αντιπαραθέσεων και κηρυγμάτων με πρωταγωνιστές εξωσχολικούς παράγοντες. Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η ηρεμία και το σχολικό ήθος μέσα στην αίθουσα. Εξωσχολικοί παράγοντες π.χ. εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών φορέων μπορούν να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου όχι όμως σε ώρα μαθήματος.

Δεν παρεξηγώ τον Παναγιώτατο για όσα ισχυρίζεται ότι άκουσε. Ας μην ξεχνά ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι προσδιορίζουν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Η εκπαίδευση είναι ευθύνη της Πολιτείας. Πολλοί κληρικοί είναι εκπαιδευτικοί. Και τα σχολεία ,στο πλαίσιο των κανονισμών, εκκλησιάζονται στις ενορίες.

Τέλος, θέλω να καθησυχάσω τον Παναγιώτατο ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζονται διωγμοί και μάλιστα λόγω των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων των πολιτών. Προφανώς ο κ. Άνθιμος συγχέει εποχές…Στόχος μας είναι το ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο και αυτό υπηρετούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλης Άνθιμος σχολεία Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ