Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα έργα της Ιταλίδας Αντζελα Οκιπίντι εκτίθενται στην γκαλερί Τεχνοχώρος στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο του Athens Print Festival.

Χαρακτικά που πραγματεύονται τις έννοιες της χαράς και της θλίψης, της ζωής και της ύπαρξης, όπως αυτά εμπλέκονται σε κάθε μεμονωμένη στιγμή του ανθρώπου.
Η ατομική-αναδρομική έκθεση της ιταλίδας χαράκτρια και καθηγήτριας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μιλάνου, Αντζελα Οκιπίντι, με τίτλο «L’ arte dell’ incisione e la poetica dell’ imagine» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

H Okip;inti xειρίζεται με αριστοτεχνικό τρόπο τις τεχνικές της χαρακτικής και δημιουργεί οξυγραφίες και λινοτυπίες που σχολιάζουν ποικίλα θέματα της καθημερινότητας και της ανθρωπότητας και τα οποία δε γνωρίζουν γεωγραφικά ή πολιτιστικά όρια.

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η Αντζελα Οκιπίντι γεννήθηκε στην Περούτζια. Αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και εξειδικεύτηκε στον τομέα των γραφικών τεχνών και της χαρακτικής. Στα συχνά ταξίδια της στο εξωτερικό ήρθε σε επαφή με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των Πικάσο και Μιρό, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στα εργα της. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Μιλάνο.

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Από το 1974 κατέχει τη θέση της υπεύθυνης του τμήματος χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ματσεράτα και από το 1978 διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μιλάνου. Εχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, εθνικές και διεθνείς μπιενάλε ζωγραφικής και χαρακτικής και έχει κερδίσει πλήθος βραβείων.

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η έκθεση της Οκιπίντι στην Αθήνα θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Απριλίου. Σε αυτήν παρουσιάζονται χαρακτικά έργα της εικαστικού από το 1968 μέχρι και σήμερα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, με την ευκαιρία του Athens Print Festival που αυτόν τον μήνα θα τρέχει στην Αθήνα.

Χαρακτικά με ιταλικό αέρα και επιρροές από Πικάσο και Μιρό στον Τεχνοχώρο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Τεχνοχώρος: Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη), τηλ. 211 1823818

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τεχνοχώρος χαρακτικά Angela Occhipinti
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ