Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τα όσα δραματικά έγιναν χθες στην Ειδομένη και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, μετά το κλείσιμο των συνόρων, ασχολούνται σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους τα γερμανικά ΜΜΕ. Τα σχόλια καυστικά και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον σοκαριστικές.

FAZ: Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων

«Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων» σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας «θλιβερές» τις εικόνες από τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη.

«Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούσαν να διασπάσουν το διαχωριστικό φράχτη στη μεθόριο. Το ότι έφτασαν τα πράγματα εκεί, ήταν αναμενόμενο. Και είχε προβλεφθεί, με την προσδοκία κυρίως της Βιέννης, ότι τέτοιες θλιβερές εικόνες θα προκαλούσαν αλλαγή απόψεων στο προσφυγικό. Συντελέστηκε αυτή η μεταβολή; Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένας καταρράκτης αλληλοκατηγοριών», παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

SP: Θα γίνει αιματοκύλισμα άοπλων στην καρδιά της Ευρώπης;

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Südwest Presse αναρωτιέται τι θα γίνει εάν και πάλι οι πρόσφυγες επιχειρήσουν να διασπάσουν το συνοριακό φράχτη. «Θα τους βάλουν στη φυλακή; Θα γίνει αιματοκύλισμα αόπλων στην καρδιά της Ευρώπης; Απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει να δώσουν όλοι εκείνοι που εδώ και εβδομάδες διακηρύττουν ότι το παγκόσμιο πρόβλημα των προσφύγων δεν επιλύεται με το κλείσιμο των εθνικών συνόρων».

«Αναπόφευκτα θα υπάρξουν νεκροί»

Αλλά και η Landeszeitung από το Λίνενμπουργκ στρέφει τα πυρά της προς την Ευρώπη. «Αυτές οι εικόνες θα πρέπει να κάνουν να ντρέπονται όσοι βλέπουν την γηραιά ήπειρο ως νησίδα ευμάρειας», παρατηρεί η εφημερίδα. «Εάν παραμείνουν τα βαλκανικά κράτη σε αυτήν τη πολιτική περιχαράκωσης, τότε αναπόφευκτα θα υπάρξουν νεκροί».

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Ειδομένη, όταν ενώ ξεκινούσε η διαδικασία για να περάσουν 30 με 40 πρόσφυγες στην άλλη πλευρά του φράχτη, διαδόθηκε η φήμη ότι ανοίγουν τα σύνορα για όλους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανζουρλισμός. Καθώς μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο φράχτη καταφέρνοντας να ρίξει μια συρμάτινη πόρτα, οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, τα οποία έριχναν στους πρόσφυγες, σε γυναίκες και παιδιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Πηγή: Deutsche Welle

Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 0
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 1
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 2
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 3
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 4
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 5
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 6
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 7
Γερμανικά ΜΜΕ:Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων -Θα υπάρξουν νεκροί | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ