Βενιζέλος σε Γιώργο: «Τα διαλύεις όλα. Θα φύγεις νύχτα» - iefimerida.gr

Βενιζέλος σε Γιώργο: «Τα διαλύεις όλα. Θα φύγεις νύχτα»

Βενιζέλος σε ΓΑΠ: « Τα διαλύεις όλα. Θα φύγεις νύχτα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους δραματικούς διαλόγους του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τις ώρες που προηγήθηκαν από το φιάσκο της υποψηφιότητας Πετσάλνικου, αποκαλύπτει το iefimerida.gr.

Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε επανειλημένα τα τελευταία 24ωρα να εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αποκρυπτοντας τις προθέσεις του για μια σειρα από ζητήματα με πλέον κορυφαίο αυτο της επιλογής Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία . Η συστηματική υπονόμευση του κ. Βενιζέλου από τον ΓΑΠ έφτασε στο σημείο να παρέχονται διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου ότι κινείται στην κατεύθυνση της επιλογής Παπαδήμου και στη συνέχεια κάποιου άλλου μη πολιτικού προσώπου, ενώ την ίδια ωρα σχεδιάζε και υλοποιούσε την πρόταση για Πετσάλνικο.

Ηταν τόση η βεβαιότητα Βενιζέλου για τις κίνήσεις Παπανδρέου- αφου πίστευε στα λόγια του- που όταν τα χαράματα της Τετάρτης αναρτήθηκε στο site μεγάλης εφημερίδας η είδηση ότι θα προταθεί ο κ. Πετσάλνικος, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον διευθυντη της εφημερίδας και του είπε: «Κάνεις λάθος. Θα διασυρθείς.Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα». Κι αυτο γιατι ο ΓΑΠ του απέκρυπτε τις κινήσεις του αφου στο παρασκήνιο σχεδιάζε να προτείνει το «κολλητό» του πρόεδρο της Βουλής.

Οταν ο κ. Βενιζέλος βεβαιώθηκε για την εξαπάτηση του απο τον κ. Παπανδρέου- λίγες ώρες πριν ο ΓΑΠ πάει στο Προεδρικό για να προτείνει Πετσάλνικο- επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον προειδοποίησε : «Με αυτο που πας να κάνεις θα τα διαλύσεις όλα. Να ξέρεις ότι δεν θα το επιτρέψω. Θα στραφούν όλοι εναντίον σου και θα φύγεις νύχτα».

Ο κ. Βενιζέλος του κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν επροκειτο να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα υπο τον κ. Πετσάλνικο ενω την ίδια ώρα υπουργοί αλλα και πολλοί βουλευτες του ΠΑΣΟΚ επικοινωνούσαν μαζί του για του εκφρασουν την ανάλογη δυσαρέσκεια. Ο κ. Βενιζέλος σε νέα επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου του εστειλε τελεσίγραφο να μην τολμήσει να προχωρήσει και τελικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός βλέποντας την γενικευμένη κατακραυγή από την κοινοβουλευτική του ομάδα και την κοινωνία, αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ