Δρίτσας: Τώρα δεν κάνουμε σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων - iefimerida.gr

Δρίτσας: Τώρα δεν κάνουμε σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο.

Οπως ανέφερε στο Mega, το κράτος μπορεί άνετα να κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, ωστόσο, «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα».

«Ούτε αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα», προσέθεσε.

«Μπορεί γι' αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες», επεσήμανε.

«Εάν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει που θα είναι διαχειρίσιμος», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας σε αντίθεση με πολλά στελέχη της κυβέρνησης, που κάνουν λόγο για ελάφρυνση από τη μείωση των προσφυγικών ροών, είπε πως «δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί, ότι δηλαδή θα υπάρξει μείωση των ροών».

Ερωτηθείς για το εάν πουλήθηκε ή δεν πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά δήλωσε: «Ολοι οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ -όλοι ατίθασοι ήμασταν και είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ- είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης να το θέσουμε σε εφαρμογή, όχι ως πρόγραμμα παροχών αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες επιλογές ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης, ως τρόπος για το ξεπέρασμα της κρίσης. Χάσαμε. Ηττηθήκαμε. Συμβιβαστήκαμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θοδωρής Δρίτσας προσφυγική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ