Τσίπρας: Ο ανόητος Βαρουφάκης – Λέει ανοησίες, δεν δέχομαι λάσπη - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο ανόητος Βαρουφάκης – Λέει ανοησίες, δεν δέχομαι λάσπη

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Τσίπρας για την κριτική που του ασκεί ο πρώη υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «ανοησίες».

Οπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πραδέχθηκε, δεν έχει μιλήσει ποτέ ξανά έτσι για κανέναν πρώην συνεργάτη του. «Λυπάμαι αλλά είναι απολύτως ανόητη η κριτική του Βαρουφάκη» είπε ο Πρωθυπουργός στο Star σχολιάζοντας όσα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ για την αλλαγή στάσης του Αλ. Τσίπρα μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Αν χάναμε το δημοψήφισμα είχα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραμείνω πρωθυπουργός» εξήγησε και πρόσθεσε: «Εκείνη την ημέρα που ο Βαρουφάκης έλεγε παρόμοιες ανοησίες, κάποιοι ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Μαξίμου την άλλη ημέρα. Ξεχάσαμε το κλίμα εκείνης της εποχής; Τι μύδρους εξαπέλυε η πλειοψηφία των ΜΜΕ;».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε με αυστηρό ύφος: «Δέχομαι κριτική για τη διαπραγμάτευση, είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμά του να με επικρίνει για το αν έπρεπε να υπογράψω ή όχι τη συμφωνία. Αλλά δεν δέχομαι επί του ηθικού πεδίου κριτική και λάσπη».

Οταν ρωτήθηκε αν έκανε λάθος στην επιλογή του κ. Βαρουφάκη, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταλήξει και εγώ θα είμαι σε θέση να πω. Παραδέχομαι ότι γίνανε λάθη δικά μου γιατί αυτά τα χρεώνεται ο πρωθυπουργός. Ηταν τόσο μόνη η Ελλάδα πέρυσι που ακόμη κι αν δεν υπήρχαν λάθος επιλογές οι αποφάσεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ