Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στην Γερμανίδα υπ. Αμυνας να πάει με πολεμικό πλοίο στα τουρκικά παράλια - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στην Γερμανίδα υπ. Αμυνας να πάει με πολεμικό πλοίο στα τουρκικά παράλια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρνηση της Αγκυρας εισέπραξε ως απάντησε η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, στο αίτημα να μεταβεί με πολεμικό πλοίο στα τουρκικά παράλια.

Οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν διπλωματική άδεια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να μεταβεί με το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Βόννη» στα τουρκικά παράλια, ώστε να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τους πρόσφυγες, σύμφωνα με το Mega.

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει καν ξεκινήσει καθώς τέσσερα από τα έξι σκάφη μπορεί να έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο δεν έχουν αναλάβει καμία δράση και παραμένουν σε διεθνή ύδατα. Πιο συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Βόννη», επί της οποίας επιβαίνει ο διοικητής της νατοϊκής δύναμης, βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, ενώ η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» νότια της Ικαρίας.

Το τουρκικό «Μπαρμπαρός» πλέει βόρεια της Καρπάθου και η καναδική φρεγάτα «Φρεντερίκο» είναι μεταξύ Χίου και Ικαρίας. Εν πλω προς το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται άλλες δύο φρεγάτες από Ιταλία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ