Μοσκοβισί: Καλή ευκαιρία για ανάπτυξη το μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Καλή ευκαιρία για ανάπτυξη το μεταναστευτικό

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως η προσφυγική κρίση λειτουργεί θετικά για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η αύξηση των δημόσιων δαπανών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος συνεπάγεται τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% - 0,3%», δήλωσε, μιλώντας στο CNBC.

Αν και παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική και πολιτική πρόκληση, τόνισε πως υπό το οικονομικό πρίσμα, το μεταναστευτικό αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία, για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι επενδύσεις, όπως ανέφερε, που θα υλοποιήσουν οι εθνικές κυβερνήσεις θα αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος, μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι το επενδυτικό κενό.

Ο κ. Μοσκοβισί φάνηκε αισιόδοξος όσον αφορά το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζοντας πως από τις 28 χώρες – μέλη, οι 27 αναμένεται να σημειώσουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εκτίμησε δε, ότι τα επόμενα τρία χρόνια, η μέση ετήσια ανάπτυξη στην Ε.Ε. θα διαμορφωθεί στο 1,5% - 2%.

«Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ