Κρίσιμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το σημερινό Euro Working Group - iefimerida.gr

Κρίσιμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το σημερινό Euro Working Group

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα αναμένεται να «κλείσει» στο σημερινό Euro Working Group, όπου θα γίνει αποτίμηση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι προπαρασκευαστική του Eurogroup της 7ης Μαρτίου όπου θα εξεταστεί η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων. Στόχος είναι να καθοριστεί και ο ακριβής χρόνος έλευσης των επικεφαλής των Θεσμών,αφού τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει η αξιολόγηση να κλείσει πριν το Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή πριν τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, η ολοκλήρωσή της προσκρούει στα «ανοιχτά» θέματα του ασφαλιστικού, του δημοσιονομικού κενού και του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Εχει γίνει ήδη σαφές ότι και η κυβέρνηση επιχειρεί συμφωνία το ταχύτερο δυνατό αφού έχει κατανοήσει τους κινδύνους ποιυ δημιουργούν οι καθυστερήσεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο πρώτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, έκανε σαφές ότι η προσφυγική κρίση καθιστά ολοένα πιο αναγκαία την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί και αναγνωριστεί και η όποια καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη» ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EuroWorkingGroup θεσμοί αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ