Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε στα δικαστήρια τους μασόνους, αλλά έχασε... - iefimerida.gr

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε στα δικαστήρια τους μασόνους, αλλά έχασε...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος και του ιδρύματος Μέγα Αγαθορεργό σώμα ζήτησε με προσφυγή του στο ΣτΕ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά το ανώτατο δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του...

Ο μητροπολίτης υποστήριζε στην προσφυγή του ότι τα δύο ιδρύματα παρέμειναν του σκοπού τους, προωθώντας "κρυφά την θρησκευτική πίστη" και πως ο σκοπός τους δεν είναι οι φιλανθρωπίες αλλά η ίδρυση και η συντήρηση των στοών και η προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα, ο οποίος "οντοποιείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου".

Το ΣτΕ με την 549/16 απόφασή του έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του μητροπολίτη και μέλους της Διαρκής Ιεράς Συνόδου δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον για να ζητήσει την διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος, ενώ ως προς το δεύτερο ίδρυμα, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα του (σ.σ για το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα) αφού ίδρυμα με αυτή την επωνυμία δεν υφίσταται, σύμφωνα με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητροπολίτης Σεραφείμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ