Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία δηλώνει ότι έχει καταγράψει η Μόσχα σε ένα 24ωρο - iefimerida.gr

Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία δηλώνει ότι έχει καταγράψει η Μόσχα σε ένα 24ωρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παύση των εχθροπραξιών τηρείται σε γενικές γραμμές, δηλώνει η Ρωσία, αλλά ήδη έχουν καταγραφεί εννέα παραβιάσεις της συμφωνίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν και βομβαρδισμούς στην επαρχία Λαττάκεια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία, Σεργκέι Κουραλένκο. Ομως, άλλες πλευρές- από τους αντάρτες- κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε την εκεχειρία, με επιχειρήσεις στην επαρχία του Χαλεπίου.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε σήμερα πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πώς ελέγχεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκεχειρία ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ