Ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος Πέλλας μετά τις φωτιές σε 2 στρατόπεδα -Αντιδράσεις για το κέντρο προσφύγων - iefimerida.gr

Ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος Πέλλας μετά τις φωτιές σε 2 στρατόπεδα -Αντιδράσεις για το κέντρο προσφύγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να λείψουν οι ακρότητες και να επικρατήσει νηφαλιότητα και ψυχραιμία ζητά ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, μετά από τις πυρκαγιές σε 2 στρατόπεδα στα Γιαννιτσά, μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα περιστατικά συνέβησαν έπειτα από τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη, κάτι στο οποίο αντιδρά τόσο ο δήμος, όσο και κάτοικοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, και η δεύτερη σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς.

«Δεν θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στάμκος. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία, για επαφές με τους αρμόδιους.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», πρόσθεσε ο κ. Στάμκος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιαννιτσών, το στρατόπεδο Φιλιππάκου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το κέντρο για τους πρόσφυγες, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ, πρόσθεσε, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, και εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Σήμερα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης.

Φωτογραφία: aridaianews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ