Η Τασία πρώτη στη διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Τασία πρώτη στη διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας, ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου άφησε εποχή με τις φράσεις της "Οι μετανάστες λιάζονται" και "οι μετανάστες εξαφανίζονται" όταν ήταν υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Τασία πρώτη στη διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με πανό και συνθήματα αλληλεγγύης εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα, καλώντας την χώρα του Χάιντς Φίσερ να άρει την απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων της στους πρόσφυγές.

Οι παρευρισκόμενοι ανήρτησαν πανό μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας με τη λέξη «Ανοιχτά Σύνορα» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ένα άλλο που ζητούσε «Ανοιχτή δίοδο για όλους τους πρόσφυγες/stop wars, safe passages». Παράλληλα, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και κατά της ΕΕ και της πολιτικής των κλειστών συνόρων.

Το «παρών» έδωσε και ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάγερ, συντονιστής του πανευρωπαϊκού δικτύου των αριστερών ινστιτούτων "transform! Europe", ο οποίος τόνισε ότι οι περισσότεροι πολίτες της χώρας του δεν συμφωνούν με την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

Η Τασία πρώτη στη διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Αυστρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ