Πρώην καγκελάριος Αυστρίας: Εξαντλήσαμε τα όρια με τους πρόσφυγες -Προσωρινή λύση το κλείσιμο συνόρων - iefimerida.gr

Πρώην καγκελάριος Αυστρίας: Εξαντλήσαμε τα όρια με τους πρόσφυγες -Προσωρινή λύση το κλείσιμο συνόρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αυστρία δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες τόνισε το πρώην καγκελάριος της χώρας, όμως παραδέχθηκε ότι το κλείσιμο των συνόρων αποτελεί μόνο μία προσωρινή λύση.

«Πέρυσι πέρασαν από την Αυστρία 800.000- 900.000 πρόσφυγες. 90.000 ζήτησαν άσυλο. Υπάρχουν όρια. Και τα έχουμε εξαντλήσει», είπε ο Βόλφγκανγκ Σούσελ, μιλώντας στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ο στόχος πρέπει να είναι να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η διάλυση της Σένγκεν θα είχε τεράστιο κόστος για όλους, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως μία καταστροφική λύση.

Η έκτακτη σύνοδος για το προσφυγικό έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρόσθεσε «Μπορεί εγώ να είμαι σκεπτικιστής όμως δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσα πολλά πλοία με πρόσφυγες κατόρθωσαν να φύγουν από τις τουρκικές ακτές χωρίς να το γνωρίζουν οι αρχές ή να το αποσιωπούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σούσελ πρόσφυγες Δελφοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ