Παρέμβαση των ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος -Τετ α τετ Λιου-Σόιμπλε - iefimerida.gr

Παρέμβαση των ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος -Τετ α τετ Λιου-Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Γερμανό όμολογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στο περιθώριο της συνόδου των G20.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόοδος που έχει επιτευχθεί για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Λιου αναγνώρισε ότι οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, το ΔΝΤ και η Ελλάδα έχουν ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά τους για να γίνει.

Και οι δυο υπουργοί υπογράμμισαν την σημασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης άμεσα, με την Ευρώπη να ακολουθεί τις δεσμεύσεις της και να βάλει την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης χρέους.

«Είναι σημαντικό (...) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Λιου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ