Τα μοιραία πάθη που σκανδαλίζουν τον Καλόγερο - Από τη θεατρική ομάδα Skrow [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα μοιραία πάθη που σκανδαλίζουν τον Καλόγερο - Από τη θεατρική ομάδα Skrow [εικόνες]

Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μυστηριώδες, γοτθικό παραμύθι, με καταπιεσμένα ένστικτα, αρχέγονες ορμές, μαγικά φίλτρα, σασπένς και μπόλικη Ιερά Εξέταση.

Η ομάδα Skrow Theater Group, μετά την «Μπετονένια παραλία» και την «Ιστορία της αυτοθυσίας» επιστρέφει με ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα του γοτθικού μυθιστορήματος του 18oυ αιώνα, τον «Καλόγερο» του Μάθιου Γκρέγκορι Λιούις.

Ο Καλόγερος του Μάθιου Γκρέγκορι Λιούις είναι ένα γοτθικό παραμύθι για το τέλος των ψευδαισθήσεων. Στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης, ο καλόγερος Αμβρόσιος θριαμβεύει ως το απόλυτο θρησκευτικό είδωλο. Όταν ο Πειρασμός θα τον επισκεφτεί με τη μορφή μιας νεαρής κοπέλας, τα καταπιεσμένα ένστικτα θα ξυπνήσουν με απρόβλεπτες συνέπειες… Φαντάσματα, στοιχειωμένα μαυσωλεία, εξαφανίσεις προσώπων, μαγικά φίλτρα, εφιαλτικά όνειρα και καταραμένοι έρωτες συνθέτουν το αποκρουστικό και ταυτόχρονα ελκυστικό τοπίο του έργου.

Πριν ακόμα γραφτούν ο Φάουστ και ο Φρανκεστάιν, στον Καλόγερο του Μάθιου Γκρέγκορι Λιούις αξιοποιείται εξαιρετικά το μεταφυσικό στοιχείο ως σύμβολο της εσωτερικής σύγκρουσης του ανθρώπου με τη θνητή του φύση.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου. Παίζουν: Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης, Νίκος Μαραμαθάς, Βασίλης Μαυρογεωργίου

Η παράσταση
«Καλόγερος» του Μάθιου Γκρέγκορι Λιούις
Skrow Theater: Αρχελάου 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7235842
Πρεμιέρα: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, στις 21.00
Παίζεται: κάθε Κυριακή (22:30), Δευτέρα & Τρίτη (21:00).
Διαρκεί: 120 λεπτά
Εισιτήριο: από 5 ευρώ έως 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιερά Εξέταση Γοτθική εποχή Παγκράτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ