Oυγγαρία: Πότε θα γίνει το δημοψήφισμα για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Oυγγαρία: Πότε θα γίνει το δημοψήφισμα για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Το νωρίτερο δυνατό είναι σε 150 ημέρες, ενώ το αργότερο είναι 250 ημέρες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λάζλο Τροκσάνι.

Η Ουγγαρία θα μπορούσε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για τις ποσοστώσεις επανεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το νωρίτερο σε 150 ημέρες, καθώς το ερώτημα που θα θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία έγκρισής του από το νομικό σύστημα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Ουγγαρία βρίσκεται σε διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ένωση. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν πρότεινε την Τετάρτη (προχθές) τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να φανεί κατά πόσον οι Ούγγροι αποδέχονται τις ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες-μέλη, στις οποίες αντιτίθεται η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοψήφισμα Ουγγαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ