Eldorado Gold: Εγκρίθηκε η πολεοδομική άδεια για το εργοστάσιο στις Σκουριές - iefimerida.gr

Eldorado Gold: Εγκρίθηκε η πολεοδομική άδεια για το εργοστάσιο στις Σκουριές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άδεια δόμησης του εργοστασίου στις Σκουριές έλαβε από τον Δήμο Αριστοτέλη η Eldorado Gold σε εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ αλλά περιμένει την εγκριση σχετικών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεπαγώσει την επένδυση.

Η εταιρία επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης 219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές. Η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ