ΝΔ: Επικίνδυνες παλικαριές ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η πρέσβης από την Αυστρία - iefimerida.gr

ΝΔ: Επικίνδυνες παλικαριές ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η πρέσβης από την Αυστρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριεύει η κατάσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με ανοικτό το μέτωπο του προσφυγικού, λίγες ημέρες πριν την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά να καλέσει την πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση και αποκάλεσε την πράξη «επικίνδυνη παλικαριά», με ένα tweet του εκπροσώπου τύπου του κόμματος.

ΝΔ: Επικίνδυνες παλικαριές ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η πρέσβης από την Αυστρία | iefimerida.gr 0


Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την κ. Αλειφέρη
«Είναι σαφές ότι τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.
Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Μέτωπο και για την λίστα Μπόργιανς

Και ενώ η ΝΔ έχει προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λίστα Μπόργιανς με τους φοροφυγάδες, μιλώντας στη βουλή, το βράδυ της Τετάρτης. Κατέθεσε, μάλιστα, στη βουλή, έγγραφο για να αποδείξει ότι ο Μπόργιανς είχε παραδώσει λίστα με ονόματα στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά και επιτέθηκε στον νυν πρόεδρο της ΝΔ.

Δριμύτατη ήταν η απάντηση της ΝΔ.

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της ‘’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Μόνο που - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’»

Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…»

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου: Δεν συμψηφίζονται ανοχή με διαπλοκή

«Δυστυχώς, η συναίνεση για το Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή.
Απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο Προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά.
Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια.
Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει. Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή.
ΥΓ. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.
ΥΓ2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς».
Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει.

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι «επιλέγουν, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, το δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών, της συκοφαντίας, της «δημιουργικής» κοπτοραπτικής δημοσιευμένων, επίσημων εγγράφων». Και κατέληξε: «Περιμένουμε, μετά το περίφημο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» του κ. Σαμαρά, να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη και το «μακάρι να είχαμε δέκα Μπούρες». Δυστυχώς για τη ΝΔ, οι εποχές της συγκάλυψης έχουν πια τελειώσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Αλιφέρη παλικαριές ΣΥΡΙΖΑ ανάκληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ