Παπαδήμος: Αναλαμβάνω και υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση Βενιζέλου - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Αναλαμβάνω και υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παπαδήμο-Βενιζέλο ή Βενιζέλο-Παπαδήμο για το δίδυμο πρωθυπουργού-υπουργού Οικονομικών φέρεται ότι θα προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ χτες τα μεσάνυχτα έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, μετά το χτεσινό αλαλούμ που δημιουργήθηκε με την «παρ' ολίγον» ανακοίνωση του Φίλιππου Πετσάλνικου ως νέου πρωθυπουργού από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός τηλεφώνησε -για πρώτη φορά- στον κ. Παπαδήμο, του πρότεινε επισήμως να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και αποδέχτηκε τους τρεις όρους που έθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο κ. Παπαδήμος επικοινώνησε και με τον κ. Σαμαρά για να του εκθέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δεχόταν να αναλάβει πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε στον κ. Σαμαρά τους τρεις όρους που έθεσε και στον κ. Παπανδρέου (υπογραφή της επιστολής από όλους, μεγαλύτερη συμμετοχή γαλάζιων κοινοβουλευτικών και χαλαρότερο χρονοδιάγραμμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου αφού επί ένα 24ωρο προσπάθησε να κάψει την υποψηφιότητα Παπαδήμου, διαρρέοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν δέχεται τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών (προκαλώντας την έκρηξη Βενιζέλου) φέρεται πλέον έτοιμος να προτείνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δύο σενάρια: είτε αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος με υπουργό τον κ. Βενιζέλο είτε το αντίστροφο: να είναι πρωθυπουργός ο κ. Βενιζέλος με υπουργό Οικονομικών.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός είχε προτείνει χτες στον κ. Παπαδήμο να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Πετσάλνικου που ναυάγησε, θέση την οποία ο πρώην τραπεζίτης αρνήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ