Η Βομβάη απαγορεύει τις «selfies» μετά από σειρά θανάτων - iefimerida.gr

Η Βομβάη απαγορεύει τις «selfies» μετά από σειρά θανάτων

(φωτογραφία: INDRANIL MUKHERJEE/AFP/Getty Images)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγαλούπολη της Ινδίας Βομβάη έλαβε δραστικά μέτρα για ένα ασυνήθιστο θέμα. Τον περιορισμό των θανάτων από «selfies».

Μπορεί να ακούγεται σχεδόν κωμικό, όμως η κατάσταση δεν δείχνει και τόσο αστεία αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά 19 άτομα έχουν χάσει στην Ινδία την ζωή τους τα τελευταία χρόνια... λόγω «αυτο-φωτογράφισης».
Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε σύγκριση και με τους 49 θανάτους που έχουν σημειωθεί από παρόμοια αίτια διεθνώς, από το 2014 όταν και η μόδα αυτή έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις.
Οι τοπικές αρχές λοιπόν αποφάσισαν να κηρύξουν 16 περιοχές της πόλης ως «selfie-free zones» (περιοχές «ελεύθερες» από selfies), ορίζοντας υψηλά πρόστιμα (σχετικά και με τα οικονομικά των κατοίκων της) ύψους 1200 ρουπιών ή αλλιώς 17 ευρώ.
Οι περιοχές αυτές είναι στην πλειοψηφία τους παραλιακά σημεία της πόλης ή τοποθεσίες που δεν προφυλάσσονται από κιγκλιδώματα ή άλλα μέσα προστασίας.
Η Ινδία με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο πληθυσμό ειναι η πιο αναπτυσσόμενη αγορά κινητών τηλεφώνων (smartphones) στον κόσμο.
Μόλις τον περασμένο μήνα, δυο 18χρονοι μαθητές, σε δυο διαφορετικά περιστατικά, έχασαν την ζωή τους, ο ένας πέφτοντας από έναν βράχο και το δεύτερο θύμα που πνίγηκε στην θάλασσα, στην προσπάθεια τους να αποθανατίσουν τον εαυτό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ινδία Βομβάη selfies
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ