Η μαρτυρία της υπαλλήλου που αποκάλυψε το κύκλωμα δημοσιογράφων: Φοβάμαι για τη ζωή μου και το παιδί μου - iefimerida.gr

Η μαρτυρία της υπαλλήλου που αποκάλυψε το κύκλωμα δημοσιογράφων: Φοβάμαι για τη ζωή μου και το παιδί μου

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενιωθαν πανίσχυροι και για αυτό ήταν επικίνδυνοι. Χωρίς φραγμούς και αναστολές δεν δίσταζαν να εκβιάζουν μία μητέρα με ένα ανήλικο παιδί αλλά και τον προϊστάμενό της, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, στον οποίο διαμήνυαν να κοιτάξει τις... φορολογικές του δηλώσεις.

Η μαρτυρία της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ από την οποία ξετυλίχθηκε το κουβάρι της δράσης του κυκλώματος αποκαλύπτει το δίκτυο που είχαν στήσει οι κατηγορούμενοι εξαπολύοντας ενορχηστρωμένες επιθέσεις σε βάρος των προσώπων που είχαν μπει στο στόχαστρό τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης ήταν ο τελευταίος στόχος της ομάδας αφού, προσεγγίζοντας τη συνεργάτιδά του, τον εκβίαζαν ανοιχτά να «κοιτάξει τις φορολογικές τους δηλώσεις» γιατί διαφορετικά «κάτι ετοιμάζουν». Ακόμη και μετά τη σύλληψή τους, η συνεργάτιδα του κ. Μπενίση Α.Κ. φοβάται για τη ζωή της αλλά και για το ανήλικο παιδί της. Για το λόγο αυτό, ζητά την προστασία της Αστυνομίας και της πολιτείας. «Δεν ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν», λέει χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστηρίζει για τον έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Π. Μουσσά ο οποίος της τηλεφωνούσε πολλές φορές την ημέρα, ασκώντας της αφόρητη πίεση.

«Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο».

Στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 11 Φεβρουαρίου σε βάρος του Π. Μουσσά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ανέφερε: «Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου, με έχει τρομοκρατήσει με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη».

Ερώτηση: Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στη μήνυση σας αναφέρετε ότι σας ζητήθηκε να καταβάλετε μηνιαίως εκβιαστικά συνολικά το ποσό των 20.000 ευρώ για προβολή σε sites, χρήματα που προέρχονται από τα κονδύλια της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της σε ΜΜΕ. Το ποσό αυτό δικαιολογείται να χορηγηθεί ως νόμιμη ενέργεια και για το συμφέρον της ΕΥΔΑΠ;

Απάντηση: Το κονδύλι αυτό είναι εύλογο για την προβολή της εταιρίας και εφόσον εγώ κάνω τεκμηριωμένη πρόταση προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, θα εγκριθεί σίγουρα και ο Π. Μουσσάς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό γιατί ήταν στη θέση του μέχρι το Μάιο του 2015. Από τη θέση αυτή ξέρει πάρα πολύ καλά τί ποσά δίνονταν και μπορούν να δοθούν για την προβολή της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, επί θητείας του Μουσσά ο προϋπολογισμός για την προβολή της ΕΥΔΑΠ έφτανε μέχρι τα 2.200.000 ευρώ ετησίως ενώ τώρα έχει περιοριστεί στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Α.Κ.στην αναφορά της περιγράφει συνάντηση που είχε με τους κατηγορούμενους Μουσσά και Φράγκου, κατά την οποία ο πρώτος φέρεται να της είπε: «Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ». Επιπλέον, αναφέρει πως ο Παν. Μουσάς της είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές... Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή».

Στην αναφορά της περιγράφει ότι : «Αμέσως μετά μου είπε ''κάτσε λίγο πίσω χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα , έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου''». Οπως επισημαίνει ο Π. Μουσσάς της είχε πει: «Αναμένεται επίθεση κανόνισε τη συνάντηση που είπαμε αύριο».

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος «εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του Μουσσά με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον Μαυρίκο εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας».

Στην προανακριτική του κατάθεση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το διαφημιστικό της ΕΥΔΑΠ για το 2016 είναι 1,5 εκατ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρείας. Έχω ενημερωθεί ότι ο Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος, εκβίαζαν την Κ.Α., ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Α.Κ.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ