Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητούν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες - iefimerida.gr

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητούν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη χάραξη ενός «οδικού χάρτη» που θα περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο και τις δράσεις της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής –προσφυγικής κρίσης ζητούν με κοινή επιστολή τους ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

Ένας οδικός χάρτης που θα αποκλείει «αιφνιδιασμούς, μονομερείς ενέργειες και αποσπασματικές κινήσεις», όπως αναφέρουν οι κκ Αγοραστός και Πατούλης, υπογραμμίζουν στην επιστολή τους , ότι θεωρούν «επιβεβλημένη την ενημέρωση για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας να συμβάλει συντεταγμένα, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική ειρήνη και τον αποκλεισμό της καλλιέργειας κλίματος ξενοφοβίας και ρατσιστικών αντιλήψεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΔΕ ΕΝΠΕ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ