Το δώρο της Ρωσίας στο Αφγανιστάν: 10.000 αυτόματα όπλα, εκατομμύρια σφαίρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το δώρο της Ρωσίας στο Αφγανιστάν: 10.000 αυτόματα όπλα, εκατομμύρια σφαίρες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφγανοί αξιωματούχοι παρέλαβαν 10.000 αυτόματα όπλα και εκατομμύρια σφαίρες. Ηταν ένα δώρο που τους έστειλε η Ρωσία την Τετάρτη, μία ακόμη ένδειξη της βαθιάς εμπλοκής της Μόσχας στη χώρα.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας εξαρτώνται σχεδόν απόλυτα από τη βοήθεια που έρχεται από το εξωτερικό, πασχίζοντας να επιβάλλουν την τάξη σε μία χώρα που οι αναταραχές διευρύνονται.

Με την νατοϊκή στρατιωτική παρουσία εκεί να μειώνεται από πέρυσι, οι Αφγανοί ηγέτες στράφηκαν στη Μόσχα, για όπλα ρωσικής κατασκευής, μεταξύ άλλων πυρομαχικά, πυροβόλα όπλα και ελικόπτερα.

«Αυτή η δωρεά αντιπροσωπεύει τη βαθιά φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αφγανιστάν, Χανίφ Ατμάρ, παραλαμβάνοντας το φορτίο, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία σημαντική συνεισφορά, σε μία κρίσιμη περίοδο για το Αφγανιστάν και την περιοχή γενικότερα.

Ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα, Αλεξάντερ Μαντίσκι, δήλωσε την πρόθεση της Μόσχας να εργαστεί με το Αφγανιστάν για την καταπολέμηση προβλημάτων όπως η τρομοκρατία και τα ναρκωτικά. Το «δώρο» έφτασε στο Αφγανιστάν τη στιγμή που Ρώσοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πλέον έχουν χάσει την υπομονή τους με τις αποτυχίες της Ουάσιγκτον στη χώρα.

Το δώρο της Ρωσίας στο Αφγανιστάν: 10.000 αυτόματα όπλα, εκατομμύρια σφαίρες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το δώρο της Ρωσίας στο Αφγανιστάν: 10.000 αυτόματα όπλα, εκατομμύρια σφαίρες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Αφγανιστάν όπλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ