Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες] - iefimerida.gr

Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυσκολίες των προσφύγων και των μεταναστών που ξεκινούν το μακρύ ταξίδι από τη Συρία ή τις γύρω χώρες για τη βόρεια Ευρώπη δεν περιορίζονται στο πώς θα περάσουν το Αιγαίο. Το ταξίδι τους, όπως αποκαλύπτεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες, είναι επώδυνο σε όλα του τα στάδια.

Με το τέλος του καλοκαιριού στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες άρχισαν να υψώνονται νέα εμπόδια: Η κακοκαιρία στο Αιγαίο έκανε ακόμη πιο επικίνδυνο τα ταξίδι τους με τα πλοιάρια από τις τουρκικές ακτές, ενώ το κρύο παραμόνευε παντού. Σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι τους μέχρι τις χώρες που είχαν επιλέξει ως προορισμό τους.

Και μπορεί στην Ελλάδα, ο χειμώνας να μην ήταν ιδιαίτερα βαρύς και να μην τους δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα με χιόνια και βροχές στο ταξίδι από την Αθήνα στην Ειδομένη, ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη και στο υπόλοιπο της μακράς διαδρομής που είχαν να διανύσουν.

Χαρακτηριστικές των δυσκολιών είναι οι παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε μια ομάδα εθελοντών γιατρών που έχει εγκατασταθεί στο Πασάου, μια μικρή πόλη της Γερμανίας στα σύνορα με την Αυστρία, η οποία αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων: Ανθρωποι που αναγκάστηκαν να διασχίσουν τις χιονισμένες Αλπεις, φορώντας πέδιλα και όχι ντυμένοι όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πάθουν κρυοπαγήματα...

Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εικόνες σοκ: Πρόσφυγες με κρυοπαγήματα στα πόδια -Με σαγιονάρες στους πάγους [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Πασάου μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ