Στα κάγκελα με τα ρεζιλίκια μας Ευρωπαίοι και ΔΝΤ - iefimerida.gr

Στα κάγκελα με τα ρεζιλίκια μας Ευρωπαίοι και ΔΝΤ

Βουλή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στα...κάγκελα είναι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ καθώς εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες σύνταξης του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού αλλά και του νέου Φορολογικού - σκούπα, εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη προηγούμενη εβδομάδα όλες οι συσκέψεις για τον Προϋπολογισμό που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιούνται σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι όπου απαιτείται πολιτική απόφαση το θέμα «παγώνει» μέχρι νεωτέρας.

Όσον αφορά, δε, στο Φορολογικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινείται φύλλο, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο η κατάθεση του στη Βουλή να γίνει την επόμενη χρονιά, χωρίς να αποκλειστεί η πιθανότητα να παραμείνει στο «ψυγείο» μέχρι τις εκλογές του Φεβρουαρίου (;) προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες και όχι η μεταβατική κυβέρνηση.

Κι αν δεχθεί κανείς το επιχείρημα ότι η σύνταξη του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού είναι μάλλον εύκολη υπόθεση, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι οι αλλαγές σε σχέση με το Προσχέδιο θα αφορούν μόνο στις προσαρμογές που προκύπτουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου π.χ. δαπάνες εξυπηρέτησης Χρέους, ασφαλώς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για το Φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί βασικό δημοσιονομικό «εργαλείο» όχι μόνο της επόμενης χρονιάς αλλά και της επόμενης 3ετίας, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι όσο καθυστερεί η εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων τόσο πιο αργά θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ