Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Κοζάνη έφθασαν απόψε 400 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης.

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ειδομένη και ακολούθησαν την διαδρομή μέσω Κοζάνης λόγω των μπλόκων στην περιοχή των Τεμπών. Τα πούλμαν που τους μετέφεραν ακινητοποιήθηκαν στα διόδια της Εγνατίας οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης και στην περιοχή των Σερβίων. Με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να σταματήσει η μετάβασή τους στην Ειδομένη και να φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα στην Κοζάνη. Σήμανε συναγερμός. Ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, ο δήμος της Κοζάνης, η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και η εκκλησία για την άμεση προετοιμασία και την οργάνωση της φιλοξενίας των προσφύγων.

Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο δήμος της Κοζάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να βοηθήσουν προσφέροντας τρόφιμα, είδη, πρώτης ανάγκης, βρεφικά γάλατα, ζεστά ρούχα και παπούτσια.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης βρέθηκε στο χώρο του σταδίου και παρέμεινε καθ' όλη την διάρκεια της άφιξης των προσφύγων συντονίζοντας τις πρώτες ενέργειες για την φιλοξενία τους. Στήθηκε το Ιατρείο με γιατρούς του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, ενώ εθελοντές όπως η Αρσις, η ελληνική ομάδα διάσωσης, η λέσχη καταδρομέων έφτασαν στο χώρο μεταφέροντας τα πρώτα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, νοσηλευτές αλλά και αρκετοί πολίτες πρόσφεραν εθελοντικά από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες τους.

Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Κοζάνης, η εκκλησία με την συνδρομή της περιφέρειας έχουν αναλάβει την προετοιμασία της σίτισης των προσφύγων.

Οι πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία και από το Αφγανιστάν. Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν πολλά νέα ζευγάρια με μωρά από δύο μηνών έως ενός έτους και παιδιά μέχρι πέντε ετών.

Το κλειστό στάδιο της Λυκόβρυσης δεν διαθέτει θέρμανση και οι εθελοντές που έχουν αναλάβει το έργο υποστήριξης και φιλοξενίας των προσφύγων, κάνουν έκκληση για κουβέρτες και υπνόσακους.

Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Συναγερμός στην Κοζάνη: 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Πηγή φωτο και βίντεο: kozan.gr, kozanitv

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ