Οι αγρότες των Τεμπών «απαντούν» στον Τσίπρα: Εκλεισαν την κοιλάδα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Οι αγρότες των Τεμπών «απαντούν» στον Τσίπρα: Εκλεισαν την κοιλάδα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

(SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα άκουσαν από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάλυψαν τους αγρότες των Τεμπών, αλλά τους οδήγησαν και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι συγκεντρωμένοι στο μπλόκο της κοιλάδας, αφού ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε δραστικές αποφάσεις.

Αμέσως έκλεισαν τα Τέμπη, με αποτέλεσμα μάλιστα να προκληθεί ένταση, αφού εγκλωβίστηκαν οδηγοί καθώς μέχρι και εκείνη την ώρα, αργά το βράδυ, τα αυτοκίνητα κινούνταν ελεύθερα στην εθνική οδό. Στο σημείο σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ η αστυνομία αναζητά τρόπους συνεννόησης με τους αγρότες για να απεγκλωβιστούν τα οχήματα.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν αύριο και τη γέφυρα Στομίου, στις 12 το μεσημέρι. Κάτι που σημαίνει ότι θα διακόψουν την κυκλοφορία και στον παραλιακό άξονα του νομού, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να αποκλειστούν ακόμη και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Νέο μπλόκο στις Μικροθήβες

Τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες των Μικροθηβών, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ετσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο μπλόκο την Τρίτη, στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.


«Δύο ευθείες που δεν τέμνονται»

Το μπλόκο των Τεμπών και των Μικροθηβών δεν ήταν τα μοναδικά που δεν καλύφθηκαν από την κυβερνητική πρόταση. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Μαυρουδή Μηντσιούδη, μέλους της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, ο οποίος έκανε λόγο για «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης και τις θέσεις των αγροτών στη συνάντηση στο Μαξίμου.

Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων». Η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε, πρόσθεσε και συμπλήρωσε «απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον».

Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι «δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί», ανέφερε ο κ. Μηντσιούδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ