Στην... επέτειο 7 ετών της απόδρασης Παλαιοκώστα-Ριζάι η Πόλα Ρούπα επιχείρησε να μπει με ελικόπτερο στον Κορυδαλλό [βίντεο] - iefimerida.gr

Στην... επέτειο 7 ετών της απόδρασης Παλαιοκώστα-Ριζάι η Πόλα Ρούπα επιχείρησε να μπει με ελικόπτερο στον Κορυδαλλό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι η Πόλα Ρούπα επιχείρησε ανεπιτυχώς να μπει στον Κορυδαλλό με ελικόπτερο για να αποδράσει ο Νίκος Μαζιώτης από τις φυλακές

Ωστόσο, σαν σήμερα το 2009 πραγματοποιήθηκε κινηματογραφική απόδραση των κρατούμενων Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο στις 15.45 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου πριν 7 χρόνια. Οι δύο τους είχαν αποδράσει με τον ίδιο τρόπο από τις ίδιες φυλακές και το 2006.

Τι είχε γίνει σαν σήμερα πριν 7 χρόνια

Φυλακές Κορυδαλλού, 22/02/2009 ώρα 15:47.

Ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν δύο συνεργοί των Παλαιοκώστα-Ριζάι (ένας άνδρας και μία γυναίκα) πλησιάζει τις φυλακές, κάνει δύο με τρεις βόλτες και κατεβαίνει επάνω από τα απομονωτήρια, τα μικρά κελιά της απομόνωσης όπου κρατούνταν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Οι υπόδικοι βρίσκονται μαζί στον μικρό προαύλιο χώρο των απομονωτήριων στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών. Το ελικόπτερο χαμηλώνει και ρίχνει ανεμόσκαλα από την οποία ανεβαίνουν οι υπόδικοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης και της απογείωσης έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου και πυροβόλησαν το ελικόπτερο τρεις υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, από απόσταση περίπου 80-100 μέτρων, οι οποίοι είχαν οπτική επαφή με το ελικόπτερο.

Ο τέταρτος, ευρισκόμενος σε απόσταση 15 μέτρων από το χώρο τον οποίο προσέγγισε το ελικόπτερο, δεν έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, επικαλούμενος ότι απειλήθηκε με πυροβόλα όπλα από τους συνεργούς. Εναντίον του ελικοπτέρου έβαλε επίσης αστυνομικός της διμοιρίας επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στον εξωτερικό περίβολο των φυλακών.

Το ελικόπτερο εν συνεχεία παίρνει ύψος και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, όπου οι δραπέτες με τους συνεργούς τους περνούν στον πιλότο (τον οποίο νωρίτερα έχουν αναγκάσει υπό την απειλή όπλων να κατευθύνει το ελικόπτερο στον Κορυδαλλό) κουκούλα και τον αφήνουν δεμένο και φιμωμένο.

Δραπέτες και συνεργοί επιβιβάζονται σε ένα τζιπ σκούρο και φεύγουν με κατεύθυνση την εθνική οδό. Το ελικόπτερο βρέθηκε σε χωράφια λίγο μετά τα διόδια Αφιδνών ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.

Το ελικόπτερο, που είχε ενοικιαστεί από την εταιρεία Interjet, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:30 με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή και στο σχέδιο πτήσης είχε δηλώσει ως σχέδιο πτήσης Ελευσίνα-Μέγαρα-Ιτέα, όπου και έφθασε μετά τις 14:30 και παρέλαβε δύο άτομα και άρχισε τη διαδικασία της επιστροφής.

Επάνω από την Ελευσίνα οι επιβαίνοντες απείλησαν τον πιλότο με πολυβόλο και χειροβομβίδα και τον ανάγκασαν να κατευθυνθεί επάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η γυναίκα, η οποία περιγράφεται ως αλλοδαπή ηλικίας περίπου 30 ετών, είχε νοικιάσει το τελευταίο διάστημα άλλες δύο φορές ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ